Растежът на икономиката на Еврозоната е бил по-висок от очакваното

...
Растежът на икономиката на Еврозоната е бил по-висок от очакваното
Коментари Харесай

Растежът в Еврозоната за второто тримесечие надхвърли очакваното

Растежът на стопанската система на Еврозоната е бил по-висок от предстоящото през второто тримесечие, което е симптом, че последствията от международното комерсиално напрежение може да се усетят едвам по-късно през годината, заяви Ройтерс, като цитира оповестените през днешния ден данни на Евростат.

Икономиката на валутния съюз е повишена с 0,4 на 100, до момента в който при първите оповестени данни в края на юли оценката бе за напредък от 0,3 %. Оценката за икономическия напредък на Европейски Съюз е останала без смяна - 0,4 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евростат преразглежда към покачване и растежа на Еврозоната на годишна основа от 2,1 на 100 до 2,2 %, колкото е бил и в целия Европейски съюз.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растежът във валутния съюз на тримесечна основа да е 0,3 %, а на годишна 2,1 на 100.

Евростат регистрира закъснение на икономическия напредък на България от 0,9 % през първото тримесечие на годината до 0,8 на 100 през второто тримесечие, се показва на уеб страницата на европейската статистическа работа.

На годишна основа икономическият напредък на България през второто тримесечие е бил 3,4 % по отношение на 3,6 на 100 през първото тримесечие.

Преразгледаните данни на Евростат за Еврозоната са оповестени, откакто Германия, най-голямата европейска стопанска система, регистрира по-добър от предстоящото напредък от 0,5 на 100 за второто тримесечие с помощта на потреблението и държавните разноски, което може да е симптом на смяна в немския стопански модел, основан на износа.

В настрана известие обаче Евростат показва, че промишленото произвеждане през юни в Еврозоната бележи спад от 0,7 % на месечна основа, до момента в който интервюираните икономисти чакаха спад от 0,4 на 100.

Германското промишлено произвеждане е спаднало с 0,6 % през юни след напредък от 2,4 на 100 през май, посочи Евростат.

В Европейски Съюз призводството е спаднало с 0,4 на 100. България обаче регистрира напредък от 1 %.

За спада на производството като цяло принос има понижението от 2,9 % при производството на финансови артикули като машини, което е симптом, че фирмите се приготвят за закъснение на растежа през идните месеци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР