Растежът на глобалната търговия се очаква да се удвои повече

...
Растежът на глобалната търговия се очаква да се удвои повече
Коментари Харесай

Ръстът на глобалната търговия се очаква да се удвои повече от тази година

Растежът на световната търговия се чака да се удвои повече от тази година, защото инфлацията понижава и процъфтяващата стопанска система на Съединени американски щати спомага за стимулиране на интензивността, съгласно интернационалните органи.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз, МВФ и Световната комерсиална организация предвиждат внезапно възобновяване на световните потоци от артикули тази година след закъснение през 2023 година, провокирано от по-високи цени, възходящи лихвени проценти и едва търсене.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз, световната търговия със артикули и услуги се чака да нарасне до 2,3 % тази година и 3,3 % през 2025 година Това се съпоставя с напредък от едвам 1 % предходната година.

Клеър Ломбардели, основен икономист в Организацията за икономическо сътрудничество и раз сподели, че огромна част от подема се дължи на „ циклично възобновяване “, защото търговията се повишава дружно с по-широкия стопански напредък. Тя добави, че се чака Китай и Източна Азия да бъдат огромни мотори на интензивността.

Увеличаването на търговията към този момент спомогна за стимулиране на растежа в някои о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР