Растежът на глобалната икономика не е бил толкова нисък от

...
Растежът на глобалната икономика не е бил толкова нисък от
Коментари Харесай

МВФ: Световната икономика е в рецесия

Растежът на световната стопанска система не е бил толкоз невисок от времето на международната финансова рецесия преди 10 години, написа БГНЕС.
МВФ сочи, че през 2019 година световната стопанска система ще нарасне с 3%. Това е най-стряскащата цифра след рецесията през 2008-2009 година. Това са заключенията на отчета " Перспективи за развиването на международната стопанска система: световен спад в производството, напредък в комерсиалните бариери ", оповестен от МВФ.
През 2020 година световната стопанска система чака напредък от 3,4%, се споделя в документа. В същото време МВФ предвижда закъснение на растежа на множеството международни стопански системи. Икономиката на Европейски Съюз, съгласно отчета, през 2019 година ще се усили единствено с 1,2%, а през идната - с 1,4%. Причините за това развиване съгласно специалистите са комерсиалните спорове сред обособените страни (преди всичко разногласието за митата мжду Съединени американски щати и Китай), както и " несигурността, обвързвана с геополитическите опасности “.
Според специалисти на МВФ растежът на съветската стопанска система през 2019 година ще бъде 1,1%. За съпоставяне: Световната банка предвижда икономическия напредък за Русия тази година в границите на 1%. Прогнозата на МВФ за икономическия напредък на Руската федерация за 2020 година е 1,9%.
Що се отнася до Германия, през първата половина на 2019 година търсенето на артикули, създадени в Германия на интернационалния пазар, беше по-ниско от предстоящото. Това беше една от аргументите растежът на немската стопанска система през тази година, от позиция на специалистите на Международния валутен фонд, да бъде едвам 0,5%. През идната година тази цифра би трябвало да е 1,2%. Това е с 0,5 % по-малко от прогнозата през юли.
Германският канцлер Ангела Меркел, изказвайки се в Берлин през вчерашния ден, назова актуалното развиване на обстановката " обезпокоително ", а възможният корав Brexit като един от факторите, които повлияват на актуалната отрицателна обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР