Растежът на германската икономика, най-голямата в Европа, ще остане слаб

...
Растежът на германската икономика, най-голямата в Европа, ще остане слаб
Коментари Харесай

Бундесбанк: Слаб растеж, но рецесия няма да има

Растежът на немската стопанска система, най-голямата в Европа, ще остане слаб през четвъртото тримесечие. Няма обаче причина за боязън от криза, а даже има признаци, че вероятностите за огромния индустриален бранш може би се стабилизират. Това заключава Бундесбанк в месечния си отчет, оповестен през днешния ден и представен от Ройтерс.

Германия избегна криза с напредък от 0,1 на 100 за предишното тримесечие, само че цифрата евентуално сочи стабилизиране, а не възкръсване, защото насочените към експорт браншове не престават да страдат, отбелязва организацията.

" Забавянето на немската стопанска система евентуално ще продължи през четвъртото тримесечие на 2019 година ", показва в отчета си централната банка. " Само че евентуално няма да се ускори доста. Както стоят нещата сега, общият БВП малко или доста би могъл да е в застой ", добавя банката, представена от Българска телеграфна агенция.

Глобалната комерсиална война, забавянето на китайската стопанска система и смяната в потребителските привички тласнаха към криза немската индустрия, само че вътрешната стопанска система се оказва ненадейно издръжлива, напомня Ройтерс.

Част от обяснението е, че фирмите резервират личния състав си даже в тежък интервал от боязън, че ще им бъде мъчно да намерят квалифицирани служащи, щом спадът отмине.

" От днешната преференциална позиция няма причина да се опасяваме, че Германия ще изпадне в криза ", твърди Бундесбанк.

Институцията отбелязва също, че има известни неуверени признаци на стабилизиране на търсенето в индустрията и добавя, че вътрешната стопанска система евентуално ще продължи да бъде движеща мощ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР