Растежът на американската икономика се забави очаквано през третото тримесечие,

...
Растежът на американската икономика се забави очаквано през третото тримесечие,
Коментари Харесай

Американската икономика с 3,5% растеж през третото тримесечие

Растежът на американската стопанска система се забави предстоящо през третото тримесечие, само че икономическата експанзията остава като цяло много добра. Това демонстрира неревизираната оценка на Департамента за търговия, съобщи националното радио.

През интервала юли - септември брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати набъбна с 3,5% на годишна база, потвърждавайки експресната оценка и осредните упования на финансовите пазари, след избухлив напредък от 4,2% през второто тримесечие (най-силна агресия от третото тримесечие на 2014-а година) и по-анемична агресия от 2,2% при започване на годината.

Въпреки това предстоящо закъснение на растежа, икономическата агресия е задоволително добра, с цел да може Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати да нарасне с и над целевото равнище от 3% , заложено от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Основен мотор на растежа през третото тримесечие продължава да бъде частното ползване , което по принцип образува към две трети от общата икономическа агресия в Съединени американски щати. През трите месеца до края на септември обаче растежът на потребителските разноски беше ревизиран в низходяща посока до 3,6% по отношение на предварителна оценка за покачване с цели 4,0% и след напредък с 3,8% през второто тримесечие.

Низходяща проверка претърпяха и данните за държавните и разноските на щатско равнище, като те се усилиха през третото тримесечие с 2% вместо с в началото оценените 3,2 на 100.

В същото време обаче имаше възходяща проверка на данните за бизнес вложенията, като те набъбнаха с 2,5% вместо с едвам 0,8%, съгласно експресната оценка и след растеж с 8,7% през второто тримесечие и с 11,5% при започване на годината.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР