Растеж бележи сферата на генетичните тестове за диагностициране и оценка

...
Растеж бележи сферата на генетичните тестове за диагностициране и оценка
Коментари Харесай

Засилен интерес към генетичните тестове в Китай

Растеж бележи сферата на генетичните проби за диагностициране и оценка на рисковете от болести в Китай. Чрез разбор на кафези, кръв или други телесни течности, техниката дефинира съществуването на съответни гени, които могат да провокират болести.

Синдромът на Даун е едно от болесттите, които проучването може да откри още преди раждането. Това е генетично положение, което провокира закъснение във физическото и интелектуалното развиване.

И все още има способи за генетично проучване на плода като аминоцентезата, който съставлява взимане на околоплодна течност от сака, в който се намира бебето през бременността. Това е по-прецизна, само че и инвазивна процедура, която носи риск от аборт или други затруднения.

Според шефа на център по пренатална диагностика в Китай, генетичните проби са се трансформирали в избор за по-голямата част от бъдещите майки. „ Повече от 1000 бъдещи майки се подлагат на неинвазивни генетични проби всеки месец.”, споделя пред „ Ройтерс” Денг Югинг.

Друга сфера за тестване е терапия на онкологични болести, която употребява медикаменти или други субстанции, с цел да може по-прецизно да разпознава злокачествени кафези и да ги нападна.

„ Можем да използваме ориентираната лекарствена терапия, като в доста случаи това разрешава на пациентите да имат преживяемост сред 2 и 3 пъти по-дълга от тези, лекуващи се с химиотерапия. Значително се усъвършенства и качеството им на живот.”, разяснява шеф на онкологично поделение.

--> Смята се, че случаите на онкологични болести по света ще нарастват. От 14 милиона през 2012 година, се чака те да доближат до 19 милиона до 2025 година Според анализатори това ще докара до по-широко използване на генетичните способи на тестване и терапия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР