Расте напрежението заради планираното закриване на паралелки след VII клас.

...
Расте напрежението заради планираното закриване на паралелки след VII клас.
Коментари Харесай

Расте напрежението заради планирани съкращения на паралелки след VII клас

Расте напрежението поради плануваното закриване на паралелки след VII клас. На места се орязват профилирани класове за сметка на професионални. Родители събират протестна подписка. Държавният план-прием за новата образователна година е на стадий разискване. Предложените промени към този момент провокираха съществено напрежение.

Проучване на бизнеса сочи, че има сериозна разликата сред фрагментите, които приготвят учебните заведения, и потребността на пазара. Прогнозата е за годишна липса на към 1600 души в региона на машиностроенето и металообработката. Дефицитът е същия и за производството на облекло и обувки. Двойно по-голям е в региона на транспортните услуги. В повече пък са фрагментите в икономическите специалности.
изследване, графика

Министерството на образованието твърди, че за измененията се управлява точно от потребностите на бизнеса и от намаляващия брой деца.

Проектът на план-прием във Враца да вземем за пример планува да се закрият паралелки в математическата гимназия и елитното приблизително учебно заведение „ Христо Ботев”. В професионалните гимназии броят ще се резервира.

20 паралелки ще бъдат орязани от разнообразни учебни заведения, без най-търсените професионални специалности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР