Расте броят на заразените с маймунска шарка в Испания. Министерството

...
Расте броят на заразените с маймунска шарка в Испания. Министерството
Коментари Харесай

Нови случаи на маймунска шарка в Испания, Дания и Словения

Расте броят на инфектираните с маймунска шарка в Испания. Министерството на здравеопазването уведоми за нови 15 случая и по този метод общият им брой набъбна до 51. Испания е на второ място в Европа след Англия по брой на публично записаните инфектирани.

В района на Мадрид случаите на маймунска шарка към този момент са 47, Канарските острови са докладвали два и Андалусия е удостоверила два. Първият позитивен на островите е бил засечен при пациент в Гран Канария, а вторият, в Тенерифе. В останалите самостоятелни райони също има хипотетични 20 случая, за които се чака по-късно да излязат резултатите.

На този стадий болестта протича леко при инфектираните, заради което Комисията по публично здраве не изисква към момента имунизиране против по-нататъшно развиване на признаците. Остава наложителната изолираност на заболелите, само че не и на контактните им лица. Продължава изследването дали сред огнището на инфекциите, открити в сауна в Мадрид и Канарските острови има връзка.

Дания и Словения оповестиха за случаи при пасажери, които преди малко са се върнали от Гран Канария, което даде мотив на управляващите да призоват за нараснало внимание при контактите по време на ваканциите.

Отиващото си словенско държавно управление одобри решение за включване на маймунската шарка в групата на инфекциозните заболявания, за които здравните чиновници са задължени да осведомят способените управляващи за всеки нов случай. След първия доказан случай на маймунска шарка в Словения тази стъпка ще разреши следенето на контакти.

Първи случай на маймунска шарка бе доказан в Словения преди два дни.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР