Расте броят на сигналите за жестокост над животни у нас.

...
Расте броят на сигналите за жестокост над животни у нас.
Коментари Харесай

Все повече сигнали за насилие над животни

Расте броят на сигналите за свирепост над животни у нас. Повишава ли се обаче броят на случаите, стигнали до следствие и съд?

Обществото става все по-чувствително към експанзията против животни, само че не всеки път хората подават сигнали на незабавния телефон 112, не са доста и случаите, в които се стига до причинителя на закононарушението, не са доста и наказванията.

115 досъдебни производства за принуждение против животни са формирани от началото на годината в цялата страна. Сред тях към този момент не е така наречен кучкарник на ужасите, който бе оголен преди 2 месеца във Варненско. Там бяха открити 67 животни, отглеждани в ужасни условия, имаше данни, че кучета са били убивани и мъчени. Оцелелите бяха настанени в приюта на фондация " Лъки Хънт ".

Въпреки многото сигнали на жители, до разкриването на случая се стигна след намесата на евродепутата Емил Радев.

„ И тук е доста значимо в действителност зоополицията да почне да работи по този начин, както я бяхме замислили и тук би трябвало да създадем още много старания тя да стане ефикасна ", разяснява Емил Радев.

В момента за зоополицаи са избрани 307 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Те проверяват и всевъзможен различен тип закононарушения, нямат избрана длъжностна характерност, не са подготвени, тъй че не мога да кажа, че съществува на процедура зоополиция ", съобщи Явор Гечев от фондация „ Четири лапи ".

Друг проблем е, че не всеки път се подават сигнали на тел. 112.

Когато става въпрос за бедстващи животни нормално сигналът се насочва към пожарната. Те разполагат с подобаваща техника за евакуация и избавяне.

До края на месеца се чака да бъде повдигнато обвиняване против притежателя на развъдника за кучета във Варна. Ако то бъде за принуждение против животно, може да се стигне до санкция и отнемане от независимост до 3 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР