Расте броят на жертвите след срутването на 7-етажна сграда в

...
Расте броят на жертвите след срутването на 7-етажна сграда в
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след срутването на сграда в Камбоджа

Расте броят на жертвите след сриването на 7-етажна постройка в Камбоджа. Потвърдена е гибелта на седем души. Други 21 са потърпевши, като някои от ранените са в сериозно положение, оповестява Би Би Си. Спасителните работи на мястото на случая не престават.

Сградата, която към момента е в градеж, се намира в крайбрежния град Сиханоуквил и е благосъстоятелност на китайска компания. През последните няколко години градчето се облагороди, точно с помощта на китайските вложения в хотели и казина.

Задържани са четирима души по отношение на нещастието. Сред задържаните е и притежателят на строителната компания, ръководителят на екипа от служащите и подизпълнителя на плана. Собственикът на земята, върху която се строи, който е камбоджански жител, също е отведен за разпит.

Все още няма данни за това какъв брой души са изчезнали под руините. Според локалните управляващи към 50 души работят на стоежа всеки ден.

Срутването на постройката – най-тежкият сходен случай през последните години в страната – повдигна голям брой въпроси, в това число сигурността на градежите и несъразмерното презастрояване на региона. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР