Расте броят на жертвите на тайфуна МангхутБроят на жертвите на

...
Расте броят на жертвите на тайфуна МангхутБроят на жертвите на
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на тайфуна Мангхут

Расте броят на жертвите на тайфуна Мангхут
Броят на жертвите на тайфуна Мангхут, който мина над Филипините, доближи 59 души, оповестява Си Ен Ен. 32 души са ранени, а 42 са оповестени за изчезнали. Бурята провокира огромни свлачища, които затрупаха цели градчета. Поройните дъждове в региона на остров Лусон, който бе най-тежко обиден от стихията, не престават. На доста места няма електричество. Прекъснати са и връзките.

Спасителни екипи с надпреварват с времето, издирвайки оживели под тоновете земна маса.

Тайфунът удари най-гъсто обитаемата китайска провинция с ветрове със скорост от 165 километра в час, оповестява Би Би Си. В провинция Гуангдонг е в действие най-високата – алена - степен на заплаха от стихията, която мина край Хонконг, където разклати небостъргачи и нанесе съществени вреди.

Мангхут, който е най-мощната стихия за тази година, навлезе в континенталната част на Китай край град Джиангмен. Хиляди хора към този момент бяха евакуирани като защитна мярка преди приближаването на стихията. В Хонконг поройните дъждове предизвикаха големи наводнения, като тук-там равнището на водата е над 3,5 метра. Очевидци описаха, че по улиците плуват риби, изхвърлени от океана.

Към момента се оповестява за минимум 111 потърпевши, като се има поради, че мегаполисът избегна директния удар на стихията. Магазините и публичния превоз не работят. Над 800 полета от интернационалното летище в града са анулирани, което засегна близо 100 000 пасажери. В прилежащо Макао, за пръв път в историята на самостоятелния регион, известните му казина затвориха порти поради стихията. Очаква се силата на Мангхут да намалее до тропическа стихия във вторник, когато ще е навлязъл още по-навътре в континенталната част на Китай. / БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР