Расте броя на огнищата на африканска чума по домашните прасета

...
Расте броя на огнищата на африканска чума по домашните прасета
Коментари Харесай

Засилени мерки за превенция на африканската чума по свинете

Расте броя на огнищата на африканска чума по домашните свине у нас. В област Добрич ограниченията за предварителна защита се ускоряват, с цел да не се допусне болестта да засегне свиневъдни обекти, оповестява Българска национална телевизия.
Последният случай на открита болест в Добричко е при диво прасе, блъснато от кола и намерено мъртво край Дуранкулак. Областта е една от сериозните за разпространяване на болестта, защото граничи с Румъния, където огнищата на болестта са над 1500. Една от превантивните ограничения е стерилизация на влизащите в страната коли. Изграденото защитно оборудване по цялата сухопътна граница с Румъния е в положително положение, демонстрират инспекциите.
Кметовете ще срещнат всички притежатели на свине, които се отглеждат в задните дворове от заплахите от развъждането им.„ Към стопаните в трикилометровата зона най-малко, в случай че е допустимо по този начин да създадат, че да не отглеждат свине. Разбираме тяхното безпокойствие, само че по-важно е да запазим целия бранш, в сравнение с едно или две свине “, съобщи заместник-областният шеф на Добрич Живко Желязков.
Специалистите разчитат ограниченията да дадат резултат и заболяването да не доближи до огромните ферми в региона. В свинеферми в Добричко се отглеждат към 70 000 животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР