Ръстът тази година ще бъде 8,2% вместо очакваните близо 15%Пазарът

...
Ръстът тази година ще бъде 8,2% вместо очакваните близо 15%Пазарът
Коментари Харесай

Коронавирусът забави развитието на IoT пазара

Ръстът тази година ще бъде 8,2% вместо предстоящите близо 15%

Пазарът на „ интернет на нещата ” се прави оценка на 742 милиарда $ през 2020 година
(снимка: CC0 Public Domain)

К оронавирусът и комплицираната икономическа обстановка в доста райони ще имат негативно влияние върху пазара на „ интернет на нещата ” (IoT) през тази година, сочи отчет на анализаторската компания IDC.

Съгласно прогноза от ноември 2019 година, разноските за IoT в световен мащаб трябваше да се усилят с 14,9% тази година. Но в този момент анализаторите считат, че растежът в IoT промишлеността ще бъде единствено 8,2%.

В стойностно изражение, IDC чака пазарът на „ интернет на нещата ” да възлезе на към 742 милиарда $ през 2020 година, само че следващата година да се върне към по-съществен напредък. В интервала 2020-2024 година средногодишният ритъм на напредък (CAGR) ще бъде 11,3%.
още по тематиката
Китай, Съединени американски щати и Западна Европа ще заемат почти три четвърти от всички разноски за IoT, се показва в разбора на IDC.

Много браншове от ИТ пазара са наранени от ковид. Пандемията провокира прекъсване на производства и спирания във веригите за доставки. Компаниите по целия свят са принудени да трансферират чиновниците на отдалечена работа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР