Ръстът при използването на дигитални банкови услуги е устойчива тенденция

...
Ръстът при използването на дигитални банкови услуги е устойчива тенденция
Коментари Харесай

Все повече потребители предпочитат дигиталните финансови услуги, отчита Пощенска банка

Ръстът при потреблението на цифрови банкови услуги е устойчива наклонност за Пощенска банка, сочат годишните ѝ резултати за 2018 година Трансакциите в мобилното банкиране (m-Postbank) бележат растеж от 103% на годишна база, а нарастването на новорегистрираните клиенти за онлайн банкирането (e-Postbank) е над 60%. 80% е растежът при свалянето на мобилното приложение (m-Postbank), а със 113% нарастват преводите в мобилното банкиране като сума. Статистиката на банката сочи също, че двата цифрови канала се употребяват най-активно от клиенти с висше обучение на възраст сред 31 и 45 години.

„ Все повече хора употребяват нашите цифрови канали за банкиране – през 2018 година двойно се усили съотношението на осъществени интервенции в онлайн среда по отношение на тези в клоновете. Това демонстрира устойчива смяна в настройките на потребителите, които от ден на ден избират цифрови финансови услуги, тъй като са сигурни, по-евтини и могат да се употребяват когато и да е и от всяка точка на света. Пощенска банка продължава да надгражда цифровото си банкиране, с цел да отговори в оптималната степен на потребителските упования за отдалечено консултиране и осъществяване на услуги напълно онлайн.

Предлагаме през интернет доста нови благоприятни условия като разкриване на сметка, преиздаване на ключова дума, асимилиране и погасяване на кредитни линии и други И през 2019 година ще продължим да внедряваме новаторски артикули и услуги, с които да вършим ежедневното банкиране оптимално бързо и комфортно. Водещите международни трендове в тази посока, които навлизат у нас, са развиването на мобилните портфейли, дигитализирането на банкови карти, което ще разрешава безконтактни заплащания през телефона и други Целта на нашата тактика за цифровизация, която осъществяваме сполучливо, е клиентите да могат да ръководят пълноценно финансите си от разнообразни точки, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Ние разбираме, че всекидневието е натоварено и напъните ни са ориентирани в това да осигурим на потребителите елементарен, подсъзнателен, бърз и постоянно разполагаем далечен достъп до всички услуги на банката, с цел да имат те повече време за фамилията и заниманията си “, разясняват от Пощенска банка.

Данните на финансовата институция демонстрират и още една наклонност – клиентите стават все по-активни и в търсенето на кредитиране в онлайн среда. За година поръчките за потребителски заеми през интернет са със 70% повече, а над 100% е покачването в общия размер на отпуснатите през този канал потребителски заеми. Тези заключения се поддържат и от резултатите на първия банков кредитен чатбот на българския пазар, създаден от Пощенска банка – EVA (Electronic Virtual Assistant).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР