Ръстът на продажби на кросоувъри и всъдеходи продължава, но въпреки

...
Ръстът на продажби на кросоувъри и всъдеходи продължава, но въпреки
Коментари Харесай

Ford се отказва от още един модел в Европа

Ръстът на продажби на кросоувъри и всъдеходи продължава, само че все пак някои производители търсят способи за редуциране на моделната си гама и са принудени да се откажат точно от такива модели. Пример за това е американският тръст Ford, който предприе курс за редуциране на разноските, като това ще засегне най-много пазара в Европа.
В Щатите компанията се отхвърли изцяло от новите генерации на Focus и Fiesta, оставяйки в гамата си само Focus Active. В Европа " под ножа " към този момент мина миниванът C-Max, а следващата година ще бъде спряно производството и на кросоувъра EcoSport, който се сглобява в завода на марката в Румъния.
Тяхната орис ще последва и кросоувърът със междинни размери Edge, който ще бъде сменен от версия на по-малкия Kuga със 7 места. Причината е продажбите на модела - през 2018 година точно Kuga се трансформира в бестселър на Ford в Европа със 154 000 бройки. При EcoSport резултатът е 112 000, до момента в който при Edge е едвам 9527. Това е спад с 41% спрямо 2017 година и се оказва решаващо за бъдещето на модела.
Като цяло, през 2019 година Ford готви ново потомство на Kuga, в което ще има и версия със 7 места. Предвижда се и последно възобновяване на EcoSport, който по-късно ще бъде сменен от нов кросоувър въз основата на Fiesta. Той също ще се прави в Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР