Ръстът на минималните осигурителни доходи за догодина ще се ограничи

...
Ръстът на минималните осигурителни доходи за догодина ще се ограничи
Коментари Харесай

Ръстът на минималните осигурителни доходи - само за минималната заплата

Ръстът на минималните осигурителни приходи за следващата година ще се ограничи до нарастването на минималната работна заплата, която е планувана да бъде 560 лв.. Това разгласи общественият министър Бисер Петков.

" Не е планувано административно увеличение на минималните осигурителни приходи. То е отразено в Приложение-1 към Бюджета единствено в сходство с планувания размер на минималната работна заплата, която е минималният застрахователен приход за доста стопански действия и групи специалности. 63% ще бъдат на минималния застрахователен приход, на минималната работна заплата. "

Ася Гонева от КНСБ увери, че плануваното от следващата година отпадане от пенсионната формула на трите най-хубави години преди 1997-а година и стажа до 2000-та, няма да се отрази отрицателно при изчислението на пенсиите, заяви БНР. " Колегите са създали и са разиграли разновидности с всички пенсии, отпуснати през 2017 година Няма ощетени - ОК са нещата, тъй че, аз съм спокойна най-малко в това отношение. Смятам, че този метод е добър ", сподели тя.

Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов също поддържа отпадането на трите години преди 1997 година " Тъй като сега се е основала една нечестна промишленост за издаване на неистинен документи, които потвърждават приходи, каквито лицата в никакъв случай не са имали, а пък надеждна статистика, надеждни данни за това нещо няма на никое място ", аргументира се той.

Заместник-председателят на БСК Димитър Бранков разгласи позицията на бизнеса срещу повишаването на оптималния застрахователен приход на 3 000 лв.. " С измененията, особено за оптималния застрахователен приход, отводът от спор по тематиката отпадане на тавана за пенсиите, а също по този начин и във връзка с отхвърли от промени в компенсациите за краткотрайна неработоспособност - всичко това ни дава съображение да не подкрепим бюджет ", сподели той.

Междувременно от Национален осигурителен институт оповестиха, че Надзорният съвет е утвърдил плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2019 година В него са отразени параметрите на плануваните за идната година социално-осигурителни политики в страната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР