Ръстът на кредитния портфейл на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) води

...
Ръстът на кредитния портфейл на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) води
Коментари Харесай

БАКБ отчете сериозен ръст на печалбата

Ръстът на кредитния портфейл на Българско-американската кредитна банка (БАКБ) води до повишаване с 10% на приходите от лихви, регистрират от финансовата институция. Нетният лихвен доход пораства с 23% по отношение на трето тримесечие на 2017-а. Продължава спада на цената на финансиране на банката - с 25% по-малко от година по-рано, макар нарастването на депозитната база.

Броят на клиентите и осъществяваните от тях преводи доста нарастват, което води и до увеличение на чистите доходи от такси и комисионни с 23 %.

Кредитният портфейл на банката регистрира растеж от 16% по отношение на година по-рано с главен мотор диверсифицирано кредитиране на МСП клиенти и физически лица. По този индикатор финансовата институция доста надвишава междинния растеж на банковия пазар в страната, регистриран за същия интервал в размер на 6,18 на 100. Аналогично, привлечените средства нарастват с 16% и в двата сегмента: корпоративни депозити и депозити на жители и семейства, отчитайки доста по-добри резултати от тези на банковата система от 9,12%.

"Нетната облага на БАКБ е с 66% повече, по отношение на същото тримесечие на 2017 година Контролирането на оперативните разноски при максимизиране на резултата от съперниците преимущества на банката и бизнес модела й, водят до възстановяване на успеваемостта. ", оповестяват още от БАКБ.

Данните сочат още, че банката е добре обезпечена с капитал, като за интервал от една година той се усилва с нови 5%, което е причина за продължение на наклонността на напредък и разширение на кредитния портфейл, при опазване на индикаторите й за непоклатимост и резистентност и генериране на стойност за акционерите, означават още банкерите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР