Ръстът на еврото се ограничи до равнището от 1.23 EUR/USD,

...
Ръстът на еврото се ограничи до равнището от 1.23 EUR/USD,
Коментари Харесай

Доларът в очакване на политическите новини от САЩ

Ръстът на еврото се ограничи до нивото от 1.23 EUR/USD, което се оказа непреодолимата преграда за миналата седмица.

Динамиката на валутата не беше забележителна и търговията се движеше в границите на един цент.

Инвеститорите бяха обезпокоени от казуса с финансирането на федералните организации, което Сенатът на Съединени американски щати не съумя да прокара до крайния период в петък.

Пазарните участници, обаче, си спомнят доста добре по какъв начин предходните пъти се одобряваха промени в законодателството в последния миг. Вероятно това докара до ограничавания резултат върху валутния курс на $.

Пазарните участници остават на страната на еврото и на останалите съществени валути. Решението на казуса с финансирането и реакцията на валутния пазар ще покажат дали еврото ще продължи възхода си и през идващите няколко месеца към основното равнище от 1.30 $.

Еврото към този момент задържа позиции и след коментара от Федералния запас, че може да има нужда от повишение на лихвата с по-бързи темпове, тъй като пазарът на труда подготвя към усилване на растежа на работната заплата.

Рисковете от инфлация, обаче, остават доста ниски и вложителите се концентрират върху позитивните стопански вести. Като, да вземем за пример, по-високото натоварване на мощностите в промишлеността, което щатската стопанска система регистрира през седмицата.

Разбира се, пазарните участници оставиха данните на втори проект пред политическите вести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР