Ръстът на доставките на чист кокаин в Европа е довел

...
Ръстът на доставките на чист кокаин в Европа е довел
Коментари Харесай

Нови наркогрупи юберизират доставките на кокаин в Европа и носят повече насилие

Ръстът на доставките на чист кокаин в Европа е довел до нарастване на убийствата вследствие разпространяването на опиати след появяването на нови незаконни организации на пазара, който преди този момент е бил под превъзходството на мафията.

Това сигнализира Европейският център за мониторинг на опиати и наркомании (EMCDDA), представен от " Гардиън ".

Допълнителните доставки от Латинска Америка, изключително от най-големия производител Колумбия, са довели до нарастване на броя на бандите, в това число от Мароко и балкански страни. Те откриват наркоканали непосредствено от производителите към Европа.

Това е обсъждано като " юберизация " (произхожда от името на компанията Uber за споделено пътешестване - Бел. ред.) на търговията с кокаин, което се характеризира с по-бърза доставка, а също по този начин когато и да е и на всички места.

" Раздробяването на търговията с кокаин в Европа наподобява е вследствие на засилената конкуренция сред незаконни банди за национални и трансгранични територии при доставката и продажбата на кокаин ", се споделя в отчет на организацията.

" Една от последствията е нарастване на насилието и обвързваните с опиати убийства ", акцентират от организацията.

Появата на нови незаконни организации също по този начин води до нови пазарни и транспортни способи , в това число специфични центрове за контакт при доставката на кокаин сред пощальон и консуматор. Такива куриерски услуги съществуват във Англия, Франция и Белгия, където купувачите са в контакт с телефонни центрове, ситуирани в Испания и на Западните Балкани.

" Тези нови способи, отразяващи " юберизацията " на търговията с кокаин, са ясни сигнали за конкурентен пазар, при който продавачите предизвикват спомагателни услуги с изключение на самия артикул, такива като бърза доставка на всички места и когато и да е ", отбелязва се в отчета.

Пристанището в белгийския град Антверпен в този момент е най-голямата точка за доставка на кокаин в Европа . През 2017 година са конфискувани 41 тона. През 2016 година общо в Европа са конфискувани 70,9 тона.

В отчета се предизвестява, че новите наркоканали през пристанищата " могат да съставляват единствено върха на айсберга , защото други канали и способи за трафик, такива като частна авиация, може просто да не бъдат засичани ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР