Ръстът на БВП във Великобритания се е ускорил през първото

...
Ръстът на БВП във Великобритания се е ускорил през първото
Коментари Харесай

БВП на Великобритания се е ускорил до 1.8% на годишна база

Ръстът на Брутният вътрешен продукт във Англия се е ускорил през първото тримесечие до 0,5% по отношение на 0,2% през октомври-декември 2018 година. Това разкриват предварителни данни на Националната статистическа работа на Англия.

През януари-март Брутният вътрешен продукт нараства с 1.8% на годишна база по отношение на 1.4% през четвъртото тримесечие на 2014 година Икономисти предвидиха този индикатор да се усили до 2%. Експертите изясняват ускоряването на растежа на Брутният вътрешен продукт с обстоятелството, че английските компании и потребителите непрекъснато усилват запасите си в подготовка за излизането на страната от Европейския съюз. На този декор, тримесечният ритъм на повишаване на промишленото произвеждане в преработвателната индустрия на страната, е най-голям от 1988 година - 2.2%.

През интервала януари-март потребителските разноски са нарастнали с 0.7% за първото тримесечие, а държавните разноски - с 1.4%. Вносът във Англия бележи скок от 6.8% през първото тримесечие, до момента в който износът съвсем не се е трансформирал. Същевременно специалистите се притесняват от намаляване на икономическия напредък през идващите месеци, защото чакат потребителското търсене и промишленото произвеждане да спаднат заради увеличението на запасите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР