Ръстът на БВП на Русия през февруари 2019 г. е

...
Ръстът на БВП на Русия през февруари 2019 г. е
Коментари Харесай

Нараства БВП на Русия

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на Русия през февруари 2019 година е повишен до 1.5% на годишна база спрямо 0.7% през януари, оповестява РИА Новости.

Икономическият напредък през тази година е над упованията, отразява отчет на Министерството на икономическото развиване на Русия. Ускоряването на растежа на промишленото произвеждане е главната причина за подобряването на годишната динамичност на Брутният вътрешен продукт през февруари. Възстановяване на интензивността, макар забавянето през януари, се следи и в търговията на дребно.

"В същото време годишната динамичност на строителството за втори следващ месец остава на съвсем нулево равнище (0,1% на годишна база и 0,3% на годишна база надлежно през януари и февруари). Транспортният бранш през февруари означи известно закъснение в растежа до 1,7% на годишна база след 2.4% месец по-рано)”, изясняват от министерството.

В началото на март министърът на икономическото развиване на Руската федерация Максим Орешкин съобщи, че до края на 2019 година министерството чака растеж на Брутният вътрешен продукт от 1,3%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР