Ръстът, които се отчита, е 7,6 на сто. "Успяхме да

...
Ръстът, които се отчита, е 7,6 на сто. "Успяхме да
Коментари Харесай

Почти 9 млн. чужди туристи са посетили България през 2017-а

Ръстът, които се регистрира, е 7,6 на 100.

"Успяхме да надградим рекордните достижения от 2016 година и през предходната година също постигнахме нарастване в броя на задграничните гости ", разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.

И добави, че това са забележимите резултати от напъните на министерството за привличане на посетители през четирите сезона и разширение на крилата на сезоните. През тази година задачата ни е непознатите туристи да доближат 10 млн ., което е изцяло постижимо, съобщи министърът.

10-те водещи пазара за задгранични посетители също бележат растежи, заяви Министерството на туризма.
На първо място е Гърция, като посетителите от южната ни съседка през предходната година са повече от 1,157 млн. и са с 8,5 на 100 повече по отношение на година по-рано.

Над 1,139 млн. румънски туристи са посетили България предходната година. Така Румъния се подрежда на второ място измежду водещите пазари, а нарастването, което се регистрира, е съвсем 4%. Германия, Турция и Русия заемат надлежно трето, четвърто и пето място измежду топ пазарите.

Сред тях най-сериозно е повишаването на турските гости, които са се нараснали с 12,5%, достигайки 636 хиляди

Останалите страни, които се подреждат измежду 10-те топ пазара, са Македония, Сърбия, Полша, Англия и Украйна.

Страните от Европейския съюз не престават да са значим генериращ пазар. През предходната година повече от 61%, или 5,45 млн., туристически визити са осъществени точно от страните от Европейски Съюз. Ръстът, който се регистрира по отношение на година по-рано, е 8,2 на 100.

Още по-позитивен е фактът, че нарастването на приходите изпреварва растежа на входящите туристи, съобщи министър Ангелкова. И напомни, че по данни на Българска народна банка за интервала януари-ноември предходната година постъпленията са нарастнали с 9,1% и са в размер на 6,6 милиарда лева Това демонстрира, че вървим в посока за привличане на висок клас туристи, уточни още министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР