Ръстът е от 4,7% на 5,3 на сто. Увеличава се

...
Ръстът е от 4,7% на 5,3 на сто. Увеличава се
Коментари Харесай

Контрабандата на цигари се е увеличила през третото тримесечие на годината

Ръстът е от 4,7% на 5,3 на 100. Увеличава се и размера на противозаконни цигари по обособени градове. Абсолютен връх в контрабандата държи Свиленград, където тя доближава 32%.

Контрабандата на цигари още веднъж е повишена, демонстрират данните на тютюневите компании, които наблюдават пазара. Така през третото тримесечие на годината противозаконната търговия на тютюневи произведения доближава до 5,3%, при 4,7 на 100 три месеца по-рано. Най-високо равнище на контрабандата изследването регистрира в Перник, Видин и Хасково - 16%, 14,7% и 10,7% надлежно.

В столицата равнището на контрабандата възлиза на 3,1%, което е нарастване с над един процентен пункт за тримесечие. Изследването на тютюневите компании се организира четири пъти в годината като се употребява метода на броене на празните опаковки в кофите за отпадък. Проучването се прави по едно и също време в 28 града в страната.

Най-високо равнище на контрабандата сега регистрират в Свиленград - 32% от изпушените цигари са били противозаконни. Въпреки това от тютюневите компании акцентират, че въпреки всичко се резервира наклонността за битка с контрабандата, която остава приоритет на държавното управление. Оттам са безапелационни, че продажбата на противозаконни цигари е " добре проведена незаконна активност ".

Тенденция, която продължава е, на пазара да се оферират цигари с неразбираем генезис и марки. От тютюневите компании приветстват законодателната самодейност на прокуратурата, с която ще се забрани слагането на цените на цигарите върху бандеролите и ще се трансферира на кутиите. Освен това сега тече процедура по образуване на цялостно следене на цигарените кутии с баркод. Производителите са подготвени, чака се обезпечаването на системата от Агенция " Митници ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР