Ръста на грабежите и кражбите в Барселона, чийто жертви са

...
Ръста на грабежите и кражбите в Барселона, чийто жертви са
Коментари Харесай

Скок на престъпността в Барселона

Ръста на грабежите и кражбите в Барселона, чийто жертви са туристи провокира паника във втория по величина град в Испания, което накара локалните поданици да образуват лични патрули за битка с престъпността.
Американското консулство в Барселона тази седмица предизвести своите жители за " увеличение на насилието в града " и ги прикани да не " демонстрират признаци на благосъстояние, като носене на скъпи бижута или часовници ", заяви Агенция Франс Прес.
Съобщението пристигна единствено няколко дни, откакто посланикът на Афганистан в Испания беше леко ранен при групово нахлуване, при което беше откраднат часовника му, а 91-годишна французойка беше приета в болница, откакто крадци откъснаха от врата й огърлица, което е довело до рухването й, съобщи БГНЕС.
Барселона, европейска туристическа " гореща точка ", е записала осем убийства от юли, което е извънредно огромен брой за средиземноморския морски град, а през юни гостуващ южнокорейски държавен чиновник умря от пострадвания, претърпяни по време на въоръжен обир.
Хотелската асоциация на града предизвести, че репутацията на Барселона може да бъде „ съществено наранена “.
Албер Батъл, заместник-кмет на Барселона, отговарящ за сигурността, призна, че има " рецесия на сигурността ", само че прикани за " спокоен и виновен разбор " на казуса.
Кражбите и въоръжените грабежи в Барселона, град с 1,6 милиона поданици, скочи с 28 % сред 2016 и 2018 година, съгласно данни на полицията.
Тенденцията се резервира и през 2019 година с растеж от 31 % на жестоки грабежи през първата половина на годината.
Но общият брой на насилствените закононарушения и процентът на убийствата в Барселона е по-нисък, в сравнение с в други европейски градове като Лондон, Берлин и Брюксел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР