Ръст в цените на козунаците преди Великден спрямо миналата година.

...
Ръст в цените на козунаците преди Великден спрямо миналата година.
Коментари Харесай

Козунак за български милионери: 175 лева за 2 килограма, предлага се

Ръст в цените на козунаците преди Великден по отношение на предходната година. Броени дни до Възкресение Христово, цената на половин кг козунак по магазините в София и страната варира от 2 до 60 лева

Цената на козунаците зависи главно от съставките, с които се подготвят. За последния месец яйцата и захарта леко са поскъпнали, маслото е без смяна, а брашното и олиото напълно едва са поевтинели.

Красимир Господинов има пекарна в София от 30 години. Твърди, че спрямо предходната година козунаците са поскъпнали леко поради по-скъпите артикули, а и нарасналите разноски за заплати и осигуровки, споделя Българска национална телевизия.

" Половин кг козунак при нас коства 6 лева Поскъпването е с един лев, спрямо предходната година. това е към 10-15%. Продаваме и козунак с добавки - стафиди, орехи, локум и той е с 2 лв. по-скъп - 8 лв. за половин кг ", съобщи Красимир Господинов.

На станалите към този момент обичайни в столицата фермерски пазари през днешния ден половин кг козунак се продаваше за 11 лв..

Проверката ни сподели, че се търси най-вече обичайният български козунак, а не вносния, който съдържа консерванти. Много домакини избират да си замесят домашни козунаци. Приготвен у дома, един козунак може да излезе под 20 лв..

В пекарните в Бургас козунакът е поскъпнал с към 20%. 400 грама обичаен козунак се продава за 4 лв..

" Най-скъпият козунак при нас е с алена боровинка, стафиди и карамелизирани бадеми. Струва 15 лева за 600 гр. ", съобщи Димитър Людиев, ръководител на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас.

От няколко дни в София пуснаха и козунак за милионери. Тежи 2 кг и коства 175 лева Търговците отхвърлиха коментар, само че въпреки всичко споделиха, че това е деликатесен италиански козунак със захаросан портокал и други вкуснотии в него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР