Ръст в броя на ипотечните кредити, но и в бюджета

...
Ръст в броя на ипотечните кредити, но и в бюджета
Коментари Харесай

Силен интерес към имотния пазар в Пловдив

Ръст в броя на ипотечните заеми, само че и в бюджета на купувачите на жилища регистрират брокери на недвижими парцели в Пловдив. Строителството на нови комплекси в града под тепетатата е най-интензивното в страната. Средната цена на апартамент през деветмесечието на годината е 70 000 евро. Броят на осъществените покупко-продажби е с 2% по-голям по отношение на същия интервал на предходната година.

Според брокерите най-предпочитан от кандидат-купувачите е регион "Западен " и в частност квартал "Христо Смирненски ". За последните две години локалната общинска администрация е издала 32 строителни позволения за нови жилищни кооперации.

Средната цена на квадратен метър за апартамент ново строителство е 710 евро. Инвеститорите в региона са главно българи.

До огромна степен ползата към регион "Западен " е подбуден от обстоятелството, че в града няма друго място с повече зелени площи и паркови пространства. Тук са и доста от пловдивските лечебни заведения.

Все по-голям е ползата и към инвестиция в парцели за краткосрочно отдаване. Според брокери това се дължи на мощно нараствания туристически поток към европейската столица на културата. Наемът на такова жилище варира сред 30 и 60 лв. на вечер и към този момент има резервации за 2019 година, отбелязва Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР