Ръст от пет процента на туризма се очаква и през

...
Ръст от пет процента на туризма се очаква и през
Коментари Харесай

Министър Ангелкова очаква 5% ръст в туризма това лято

Ръст от пет % на туризма се чака и през този сезон, съобщи през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя взе участие в Националния съвет по туризъм в курорта „ Св. св. Константин и Елена ” край Варна.

Ангелкова изясни, че откриването на нов петзвезден хотел в 110-годишния курорт към този момент демонстрира наклонност за привличането на по-високоплатежни туристи.

Това е симптом страната ни „ да бъде позната като дестинация, която предлага първокачествен туристически артикул и стартира да притегля туристи от по високия клас “, сподели тя и добави: „ През последните години това се следи, имаме поръчки, издигнати над 10 петзвездни хотела по Българското Черноморие като в проектите на представителите на огромните интернационалните вериги демонстрират, че следва откриването на други петзвездни хотели по Българското Черноморие “.

От началото на годината до края на май у нас са пристигнали над 2 346 000 задгранични туристи, което е повече с 11,1% от предходната година. По отношение на дефицита на фрагменти в туризма министър Ангелкова сподели, че ще предложи да се удължи престоят на задграничния личен състав от 90 дни до 9 месеца.

С поддръжката на сектора Министерството на туризма ще предложи туризмът да стане приоритет за страната ни, с цел да може да кандидатства за финансиране от европейските програми  през идващия програмен интервал.

Кметът на Варна Иван Портних заяви, че градът ще е претендент за европейска столица на туризма, защото от министерството за първи път са получили опция да изпратят собствен представител в европейското жури, което ще дефинира носителите на влиятелната купа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР