Ръст от близо 25% е регистрирал българският износ за Република

...
Ръст от близо 25% е регистрирал българският износ за Република
Коментари Харесай

Българският износ за Южна Корея достигна 54.8 млн. лв.

Ръст от близо 25% е записал българският експорт за Република Корея от началото на годината до месец май по отношение на същия интервал на предходната година.Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на събитие проведено от Корейско-българската асоциация за другарство. На мероприятието участваха изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, посланикът на Република Корея у нас Джънг Джингю, ръководителите на Корейско-българската асоциация за другарство Ким Чул Су и Калин Дамянов и голям брой корейски вложители, заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система.

"Тенденцията на повишаване на двустранната търговия продължава и през 2019 година, като за интервала януари-май 2019 година тя пораства с над 5% до 178 млн. лева ", акцентира Борисов Борисов и уточни, че едно от значимите посоки на съдействие с Република Корея е развиването на двустранния стокообмен. По думите му страната ни е водач в района на Централна и Източна Европа по съчетанието на три съществени макроикономически индикатора - кредитен рейтинг, финансова непоклатимост и най-нисък държавен дълг като дял от брутния вътрешен артикул.

Заместник-министърът на стопанската система означи, че ползата на корейския бизнес към България е довел до реализирането на огромни планове в страната ни. "Високо оценяваме активността на корейските компании в България и сме подготвени да разтеглим поддръжката си за бъдещи корейски планове тук ", съобщи Борисов и добави, че може да се реализира доста повече за привличането на корейски вложения в България, които за интервала от 1996 до 2018 година възлизат на над 210 млн. евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР