Ръст от 93% на обхвата със задължителни имунизации в ранна

...
Ръст от 93% на обхвата със задължителни имунизации в ранна
Коментари Харесай

Плюсмен кани в отбора на супергероя в кампания на здравното министерство за ползите от ваксинирането

Ръст от 93% на обсега със наложителни имунизации в ранна детска възраст е регистриран у нас за 2023 година. Подобно покритие се регистрира за първи път след 2019 година По традиция най-вече деца са имунизирани против вирусен хепатит вид Б и против туберкулоза през първите дни от живота им, надлежно 97,2% (47 125 новородени) – 96,5% (46 727 новородени), оповестяват от здравното министерство. 

Представително изследване на Министерството на здравеопазването и УНИЦЕФ България за настройките на родителите по отношение на Имунизационния календар на страната демонстрира, че 93,7% от тях са съгласни, че всички ваксини са важни; 91,1% са уверени, че имунизациите предотвратяват тежки болести при децата, а 88% имат вяра, че имунизациите са безвредни. 

Въпреки регистрираната позитивна наклонност, за миналата година с незавършена съществена имунизация от подлежащите деца в страната са 1691 деца против туберкулоза; 4030 против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце и вирусен хепатит вид Б; 4 406 деца против пневмококи и 4712 против морбили, епидемиологичен паротит и рубеола. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР