Ръст от 50 процента на потърсилите финансиране на стоки и

...
Ръст от 50 процента на потърсилите финансиране на стоки и
Коментари Харесай

Купуваме подаръците на изплащане и това си е – мъжете са по-активни

Ръст от 50 % на потърсилите финансиране на артикули и паричен заем в дните на понижения тази година отчитат от сдружението за потребителско кредитиране " УниКредит Кънсюмър Файненсинг ". Това оповестиха от отдел " Връзки с обществеността  и връзки “ на УниКредит Булбанк.

По-висока е и междинната стойност на покупката - 1075 лева, което е с 19% покачване по отношение на предходната година, като от сдружението означават, че това се дължи освен на покачването на цените на стоките, само че и на положителното обмисляне и настройката на клиентите да икономисват.

Най-много от клиентите, закупили стока с финансиране в интервала на Черния петък са на възраст 29-39 години, което е растеж на тази група от 40% по отношение на миналата година. 42% от тях са пазарували онлайн. Тенденцията при възрастовата група 39-50 година се резервира и те не престават да избират да пазарят във физическите обекти на търговски сътрудници на " УниКредит Кънсюмър Файненсинг " - 63 %.

Статистиката демонстрира, че тази година има растеж на мъжете, създали покупки на Черния петък. Покупките в интервала на пониженията се разпределят сред 55% мъже и 45% дами, за разлика от предходната година, когато мъжете са 51 %, а дамите 49%.

Най-търсените артикули на Черния петък тази година са дребните домашен уреди (27%), електроника (23%), компютри (22%), мобилни телефони (14%).  През предходната година най-търсени са били компютрите, тв приемниците и мобилните телефони.

От сдружението регистрират и ръст от 70% за финансираната сума, по отношение на миналата година и 50% растеж на поръчките за финансиране на покупки в продажбите за трите дни при огромните търговци на артикули. Въпреки прогнозите за повишаване на онлайн извършването на покупки, се вижда спад от 5% във финансираната сума на закупените артикули и 14% спад на поръчките за финансиране на самия Черен петък по отношение на миналата година.

43% от клиентите са кандидатствали онлайн, до момента в който през 2021 година те са били 62%. За трите дни на понижения онлайн поръчките за стоково финансиране са 29% от общия брой за интервала, като 70% от тях са направени на самия ден и 30%  в идващите два дни. 

Отчита се и осезаем растеж в потребителското кредитиране - от 24% в седмицата на Черния петък, като финансираната сума по тях е с над 40% по-висока от данните от миналата година. Онлайн поръчките за паричен заем заемат все по-голям дял от общите - следи се нарастване с над 30 на 100 на годишна база, което е съвсем 8 пъти повече от растежа през предходната година.

От сдружението означават, че това се дължи и на обстоятелството, че оферират на своите клиенти напълно цифров развой през приложението Булбанк Мобайл, в което те могат да аплайват и усвоят сумата до един час, единствено с няколко клика и минимално количество данни. Според статистиката им 60% от клиентите усвояват средствата си до три часа, което е в пъти по-бързо и комфортно от кандидатстването във филиал. 

По време на коледните празници очакванията са извършването на покупки още веднъж да означи растеж, само че с по-нисък ритъм от миналата година, предвид сериозното пазаруване на дарове на Черния петък, се показва още в известието. Предвижданията са фокусът на най-желаните артикули още веднъж да е в областта на електрониката и домакинските електроуреди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР