Ръст на туристите, желаещи да почиват по нашето Черноморие, отчитат

...
Ръст на туристите, желаещи да почиват по нашето Черноморие, отчитат
Коментари Харесай

Прогнозират силен летен сезон

Ръст на туристите, искащи да почиват по нашето Черноморие, регистрират провелите се досега туристически тържища в Лондон. Според специалистите в сектора и тази година летният сезон ще бъде мощен, а хотелите по морето претъпкани.През последните две години летният сезон у нас е мощен. Хиляди туристи избират страната ни за лятната си отмора. И тази година специалистите предвиждат доста туристи да прекарат ваканцията си точно по българското Черноморие макар че не са минали всички тържища и изложби.Соня Енилова, ръководител на УС на БРТА: Традиционни за нас пазари в Чехия, Словакия, Беларус също демонстрират, че имаме растеж на, които са се записали за лятна отмора при нас.

Ранните записвания също демонстрират позитивни резултати за летният сезон. Още през месец октомври предходната година хиляди туристи са създали резервациите си за отмора по нашето Черноморие.Веселин Налбантов, хотелиер: Категорично чакам мощен летен сезон, само че аз мисля че предходната година беше върха. Тази година ще има някакъв връх от 4-5 % уверен съм в това. Аз да вземем за пример имам ранни записвания още от 15 октомври.

Очаква се да минат две от важите туристически тържища в Москва и Берлин, които ще се проведат през месец март. Именно тогава ще се разбере какъв е растежа на туристите на които България постоянно е разчитала.Соня Енилова, ръководител на УС на БРТА: Ще бъдат препотвърдени записванията и тогава изрично ще може да се каже какъв ще бъде упования % на растежа от немски туристи. Русия също е доста значима за нас пазар. Факт е обаче, че нашите съперници Турция, Гърция и другите Средиземноморски страни също са предложили атрактивни предложения за този сезон, тъй че след борсата в Москва, която ще е края на март ще даде огромна изясненост дали ще имаме растеж и на този пазар.

Тази година за Великденските празници хотелите в Слънчев бряг няма да отворят. Причината е, че християнският празник се пада прекомерно рано от откриването на летния сезон. Според хотелиерите не е рентабилно да се наема личен състав, поради дребното туристи, които ще посетят курорта за празника.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР