Ръст на средната месечна работна заплата за област Смолян отчитат

...
Ръст на средната месечна работна заплата за област Смолян отчитат
Коментари Харесай

Ръст на средната работна заплата за Смолянско

Ръст на междинната месечна работна заплата за област Смолян регистрират от Териториално статистическо бюро – Юг. Според данните възнагражденията в района нарастват по отношение на първото тримесечие на 2018 година с 5.8% и доближават 842 лева, при 1125 лева за страната. За публичния бранш междинната месечна работна заплата е 983 лева, а за частния - 797 лева

Спрямо същия интервал на миналата година междинната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2018 година се усилва с 11.1%.

Най-високо средномесечно трудово заплащане през второто тримесечие на 2018 година са получили наетите лица по трудово и служебно правно отношение в икономическите действия „ Селско, горско и рибно стопанство”, „ Добивна промишленост”и „ Образование”.

Най-ниско платени са били наетите лица в икономическите действия „ Транспорт, депозиране и пощи”, „ Операции с недвижими имоти” и „ Търговия: ремонт на коли и мотоциклети ", сочат още данните на Статистическото бюро в Смолян.

Отчита се нарастване и на работещите лица. Наблюдава се растеж с 2.4% по отношение на края на март 2018 година, което доближава 32.1 хил души. Увеличението на наетите в частния бранш е с 2.1%, а в публичния - 3.3%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР