Ръст на сигналите за изоставени домашни животни се наблюдава през

...
Ръст на сигналите за изоставени домашни животни се наблюдава през
Коментари Харесай

Д-р Марина Иванова: Няма случай домашно животно да е предало коронавирус на човек

Ръст на сигналите за изоставени домашни животни се следи през последните седмици. Има ли директна връзка сред това събитие и рецесията с COVID-19, допустимо ли е домашните любимци да пренесат болестта, „ Тази заран “ попита доктор Марина Иванова, шеф на организацията „ Четири лапи ".
Проф. Кантарджиев: Домашните любимци не са преносители на COVID-19 Собствениците да не престават да ги гледат обикновено и да ги пазят, както пазят себе си, прикани шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания
„ Няма никакви доказателства, че този ковид се популяризира от домашните любимци. Това съобщи и проф. Кантарджиев “, сподели доктор Иванова, която означи, че хората не се допитват до ветеринари по какъв начин да действат с животните и дали те са опасност за тяхното здраве, а четат изявления в интернет.
Снимка: btvnovinite.bg
Засега СЗО и Световната организация за опазване на здравето на животните нямат данни, че домашните животни са рискови за индивида, могат да станат приносители и да предават вируса на хора, заяви доктор Иванова.

„ Кучетата са изцяло оневинени, това демонстрират и проучванията при предходната зараза с вирус от същото семейство – ТОРС. При проучване за този вирус при котките се получава леко заразяване при доста огромна негова централизация. През 20003-2004 година беше това заболяване, тогава е имало няколко случая, когато е реализирано допустимо заразяване на котки. Но до момента няма случай с този ковид животно да болести човек “, изясни Иванова.

По-висок растеж на изхвърлени домашни любимци се следи във Варна, разкри шефът на „ Четири лапи ".
Снимка: btvnovinite.bg
„ Коронавирусите са доста публикувани в природата, при другите животни има разнообразни коронавируси, само че това не е опрощение да изхвърлиш домашния си любим. “, съобщи Иванова и означи, че това е нечовечен акт и следва да бъде глобено.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 477 20 12 30 Света 1016310 1245 53237 213131 Заразени* Нови Починали България 477 20 12 Света 1016310 1245 53237
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР