Ръст на жалбите срещу авиопревозвачите, отчитат контролните органи. За последните

...
Ръст на жалбите срещу авиопревозвачите, отчитат контролните органи. За последните
Коментари Харесай

Ръст на жалбите срещу авиопревозвачи

Ръст на жалбите против авиопревозвачите, регистрират контролните органи. За последните пет години те са нарастнали двойно – от 200 през 2014 година до близо 400 през последната година, заяви NOVA.

Най-често до проблем се стига поради анулирани или закъснели полети, занимателен, изгубен или развален багаж и отхвърлен достъп на борда. При последния случай, безусловно от преди дни, на 25-има българи бе отхвърлен достъп до самолета за полет от Франкфурт до София.

Какви са правата ни, в случай че ни откажат достъп до борда? Според европейските правила превозвачът би трябвало да компенсира пасажерите, единствено в случай че отводът за достъп е по негова виновност. Обезщетения могат да се търсят по правосъден път - посредством завеждане на цивилен иск против наземния оператор. Той би трябвало да отговори на жалбата в период до два месеца.

Преди да стигнат до съд пострадалите могат да потърсят правата си и посредством европейската процедура за искове с дребен веществен интерес. При нея отдалечено можем да желаеме обезщетение за вреди до 5000 евро.

От превозвача пострадалите могат да претендират да им върне парите за летищни такси като пуснат мейл до уеб страницата на самолетната компания. Вместо да купуват нов билет, при забавяне за полет, пасажерите могат да платят единствено санкция към превозвача. И с нея да се качат на нов полет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР