Ръст на инвестициите през първото тримесечие отчита CanalysКомпаниите увеличиха разходите

...
Ръст на инвестициите през първото тримесечие отчита CanalysКомпаниите увеличиха разходите
Коментари Харесай

Дистанционната работа тласна пазара на киберсигурност

Ръст на вложенията през първото тримесечие регистрира Canalys

Компаниите усилиха разноските за киберсигурност вследствие на пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Преходът на организациите към модел с отдалечена работа на чиновниците, натрапен от пандемията от ковид, докара до увеличение на вложенията в киберсигурност, сочи отчет на анализаторската компания Canalys.

През първото тримесечие на 2020 година световните вложения в киберсигурност са нарастнали с съвсем 10% и доближават 10,4 милиарда $. Най-изразен растеж е регистриран в сегмента на решения за отбрана на крайните точки (Endpoint Security), отбелязва Canalys.

Ръстът на пазара се следи на фона на увеличените разноски от организации, които взеха ограничения за застраховане на киберсигурността на отдалечени чиновници в началния стадий на пандемията COVID-19.

Положителната динамичност е присъща и за останалите пазарни сегменти. Така да вземем за пример, вложенията в решения за мрежова сигурност са се нараснали през първото тримесечие с 4% на годишна база до 3,7 милиарда $. Инвестициите в интернет сигурност и отбрана на електронната поща нарастват с 13,8% до 2,3 милиарда $.

В допълнение, продажбите на решения за отбрана на данните се усилват с 11,4% до 500 милиона $ през тримесечието. Ръст от 11,4% и доходи от 2,3 милиарда $ са регистрирани в сегмента на аналитичните принадлежности за идентифициране на уязвимостите в системите за киберсигурност.



Що се отнася до разпределението на силите сред играчите на пазара, Cisco е най-големият снабдител на решения за киберзащита. През януари-март 2020 година американската корпорация е доставила съоръжение за повече от 9% от общата сума, вложена в решения за киберсигурност.

Palo Alto Networks е на второ място с дял от 7,8%. В челната петица попадат още Fortinet (5,9%), Check Point (5,4%) и Symantec (4,7%), сочи анализът на Canalis.

Въпреки че всеобщото прекосяване към далечен режим на работа докара до увеличение на вложенията в киберсигурност, анализаторите предизвестяват, че в близко бъдеще пазарът на решения за сигурност ще се сблъска с компликации, заради понижаване на ИТ бюджетите на фона на влошаващата се икономическа обстановка.

Canalis има вяра, че в идващите 12 месеца предприятията ще ревизират надолу плануваното по-рано нарастване на разноските за киберсигурност или изцяло ще го съкратят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР