Ръст на броя на нощувките и на туристите отчете кметът

...
Ръст на броя на нощувките и на туристите отчете кметът
Коментари Харесай

Двойно повече туристи в Банско тази зима

Ръст на броя на нощувките и на туристите регистрира кметът на Банско Иван Кадев по време на работна среща с представители на туристическия отрасъл и министъра на туризма Христо Проданов. Данните демонстрират, че посетителите в Банско от началото на зимния сезон са двойно повече по отношение на същия интервал на 2021 година, сподели още Кадев.

Работната срещата, която се състоя в Посетителския информативен център в курортния град, мина при огромен интерес от страна на представители на сектора.

На нея министър Проданов регистрира, че към 30 млн. лв. са разпределени за туристическия отрасъл, настрана са предоставени към шест млн. лв. за туроператорите. Продължава и мярката "60/40 ".

На срещата министърът уточни, че Банско има капацитет да е целогодишна туристическа дестинация. Планинският град е място, което си заслужава да бъде посетено, сподели Проданов и регистрира напъните на общината за привличане на туристи през летния сезон, съобщи Българска телеграфна агенция.

На срещата представители на туристическия бизнес и на локалната и централната власт разискаха ограниченията, с които се подкрепя браншът, проблеми, свързани с цените на електрическата енергия и неналичието на дипломиран личен състав. Сред разискваните тематики беше и опцията браншът да получава ваучери за цифров маркетинг, включване на планинския курорт в стратегия за здравен туризъм, благоприятни условия за кандидатстване по европейски планове. Сред поставените от представители на сектора в Банско въпроси беше и за законодателни промени в региона на туризма.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР