Ръст на болните от коронавирус деца и юноши до 18

...
Ръст на болните от коронавирус деца и юноши до 18
Коментари Харесай

При британския вариант: Ръст на пневмониите при деца до 10 години у нас

Ръст на болните от ковид деца и юноши до 18 година регистрират здравните управляващи в последните две седмици. Притеснително нарастват и случаите на Коронавирус измежду дребните, които би трябвало да бъдат лекувани в болница. В болница се лекуват 56 пациенти до 18 година, заяви в петък здравният министър Костадин Ангелов. Голяма част от децата и младежите са с двустранни бронхопневмонии, само че болестта протича относително леко, изясни той.
Броят на децата с ковид не е стеснителен все още, само че растеж в действителност има, разясниха лекари пред “24 часа ”. Само в “Пирогов ” за последните 36 часа са признати 4 деца с пневмония и потвърден ковид. Допреди третата вълна в болничното заведение е одобрявано по дете на денонощие, като е имало и дни без такива пациенти, описа детският пулмолог доцент Ирена Цочева, която завежда Отделението по педиатрия. В “Пирогов ” се одобряват среднотежки и тежки случаи, като за тези 36 часа с изключение на признатите 4 деца през отделението са минали още 5-6, които са изпратени за домашно лекуване, посочи тя.
 Учени: Политиците да признаят смисъла на образованието за психологичното здраве на децата Учени: Политиците да признаят смисъла на образованието за психологичното здраве на децата
Политиците би трябвало да признаят смисъла на образованието за резултатите от общественото и психологичното здраве и да извърнат особено внима...
“Има зачестяване на случаите. Прави усещане обаче, че в случай че по време на втората вълна болните деца главно бяха на към 15-16 година, в този момент възрастта е по-ниска - към 10 година ”, сподели доцент Цочева. Миналата седмица в “Пирогов ” лекуваха и 40-дневно бебе с зараза и повръщане, само че положението му е овладяно относително бързо. Бебето останало в болничното заведение 5 дни.
Все още лекарите не могат да кажат дали Коронавирус пневмонията в този момент протича по-тежко, или попродължително при децата, тъй като занапред нарастват случаите и децата се лекуват. Обобщение по какъв начин протича заболяването при децата ще може да се направи след към 2 седмици.
е причина за множеството тежки случаи на ковид при деца. Изследванията на 3 от 4-те дребни пациенти в “Пирогов ”, както и на 40-дневното бебе посочили липса на S-антиген, което е типично за този вид на ковид, изясни още доцент Цочева. Ръст на болните деца има и съгласно педиатърката доцент Гергана Петрова от Клиниката по детски заболявания на Александровска болница. “Да, означаваме растеж. Сега децата боледуват по-често, в сравнение с преди месец. Има повече амбулаторни прегледи ”, сподели тя пред “24 часа ”. Зачестили са ларингитите, освен това тежките, изясни още доцент Петрова. Тестовете за ковид на децата с такава диагноза излизат негативни, само че този резултат не всеки път е безапелационен, изясни лекарката. Децата може да са имали контакт с човек с позитивен резултат в фамилията да вземем за пример, а коронавирусът може да е причина за поява на ларингита, изясни доцент Петрова. Другата постоянно срещана зараза, която се демонстрира при децата в този момент, е обвързвана с разстройство и болки в корема, добави педиатърката. Ръстът на боледуващите деца е при тези сред 2 и 4 година, демонстрира практиката на доцент Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР