Ръст на българи в черноморските ни курорти и отлив на

...
Ръст на българи в черноморските ни курорти и отлив на
Коментари Харесай

Отливът на чужди туристи е коствал милиарди на икономиката ни

Ръст на българи в черноморските ни курорти и отлив на чужденци, донесъл загуби за милиарди за българския туризъм и родната стопанска система регистрира през днешния ден във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от Varna24. Тя гостува в морската столица във връзка работна среща с контролните органи, локалната власт и бизнеса, на която беше разискван летния сезон по Северното и Южното Черноморие и постигнатите резултати.

Според статистиката за юни и юли 2,7 млн. задгранични туристи са посетили България, което е спад от 3,5 % по отношение на същият интервал за предходната година. Тенденция в националните ни курорти е растеж на регистрирани нощувки от български жители. В същото време сред 5 и 10% е спадът на нощувките от чужденци.

Приходите от туризъм за първите 6 месеца на годината са 1,3 милиарда лева, като за съпоставяне министър Ангелкова уточни предходната рекордна за туризма ни година, когато приходите са били над 8 милиарда лева Според министъра на туризма това е голяма загуба освен за сектора, само че и за българската стопанска система. Ангелкова счита, че министерство на туризма работи в тенденция целогодишен туризъм посредством стимулиране на СПА, вино, културен туризъм и различен тип туризъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР