Расовото многообразие в света на модата не би трябвало да

...
Расовото многообразие в света на модата не би трябвало да
Коментари Харесай

Наоми Кембъл: Расовото многообразие не трябва да бъде просто модна тенденция

Расовото разнообразие в света на модата не би трябвало да бъде одобрявано само като следващата фешън наклонност. В същото време неравнопоставеността по подиумите фрапантно е намаляла. Това съобщи в изявление пред " Ройтерс " Наоми Кембъл.

49-годишната Кембъл е първият негър модел, появил се на кориците на френското издание на списанието " Вог " (Vogue) и на списание " Тайм ". Тя от дълги години приказва за дискриминирането в промишлеността, в която работи от повече от 3 десетилетия.

Според нея точно многообразието е най-голямата смяна в света на модата в последните години. " Но ние се надяваме хората да не си мислят, че това е просто наклонност, както облеклата са настоящи сезон за сезон. Това просто няма по какъв начин да се случи ", разяснява тя. По думите на Кембъл стилните дизайнери от Африка още не са получили признанието, което заслужават, само че нещата се усъвършенстват и в тази посока.

Въпреки че Кембъл е един от 5-те супермодели от началото на 90-те години, в нейна публикация в последния брой на английското издание на " Вог " тя призна, че едвам в последно време е почнала да се усеща по-удобно в кожата си. Тя добави, че когато е трябвало да си хваща такси в Ню Йорк, постоянно е обличала жилетка, тъй като й е било неудобно.

През 2005 година моделът основа благотволителната организация Fashion For Relief, чиято цел е да набира средства за дела като подкрепяне на жертвите на урагана Катрина. Кембъл прави първите си крачки в благотворителната активност с Нелсън Мандела, който я назовава своя " почетна внучка ".

На въпроса по какъв начин счита, че ще се отрази Брекзит на стилната промишленост във Англия, родената в Лондон Кембъл отговори: " Интересува ме по какъв начин Брекзит ще се отрази на цялата страна. "

Въпреки това тя добави, че се надява че по този метод в света на модата ще се появят нови благоприятни условия. " Когато хората ми приказват за нещо " световно " и аз ги попитам дали имат поради Африка, а те ми отговорят негативно, тогава те самите не са световни за мен. Така че в случай че това ще открие за модата нови територии, които до момента не са били включения в нея, тогава аз съм за Брекзит в стилната промишленост ", приключи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР