Расизмът е зло, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. По

...
Расизмът е зло, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. По
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Расизмът е зло, фанатизмът няма място в Америка

Расизмът е зло, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. По думите му последователите на концепцията за превъзходството на бялата раса (белите супремасисти), неонацистите и „ Ку-клукс-клан” са „ нарушители и бандити”, а ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.

Коментарът на Тръмп беше изработен след среща в Белия дом с американския министър на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс и с шефа на ФБР Кристофър Рей.

Срещата се състоя след насилието на расистка основа, избухнало в събота в Шарлотсвил. Заради нея президентът прекъсна за ден своята почивка, която прекарва най-вече в голф клуба си в Бедминстър.

По-рано Тръмп бе неодобрен поради думите си от събота, че за насилието в Шарлотсвил би трябвало да бъдат упреквани доста страни, напомня Асошиейтед прес.

Тогава той не изобличи съответно последователите на концепцията за предимство на бялата раса и на други групи, насаждащи ненавист.

Сега Тръмп сподели, че осъжда насилието в Шарлотсвил и че на виновните за него лица ще бъде потърсена сметка, добавя Ройтерс.

Една жена почина, а няколко души бяха ранени в събота в Шарлотсвил, когато автомобил се вряза в група протестиращи. Те се бяха събрали в символ на митинг против протест на бели националисти и други, които се противопоставяха на премахването на монумент на военачалник Робърт Лий от армията на Конфедерацията през Гражданската война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР