Расизъм в САЩ е имало, има и ще има. Но

...
Расизъм в САЩ е имало, има и ще има. Но
Коментари Харесай

Black Lives Matter - опасният проект на дълбоката държава, който може да излезе от контрол?

Расизъм в Съединени американски щати е имало, има и ще има. Но не расизмът е повода за събитията, които се случват в страната и зараждането на придвижването Black Lives Matter. Проблемите на расова основа в Съединени американски щати наподобяват мощно преекспонирани. Голяма част от хората, които " стачкуват ", чупейки частна благосъстоятелност, са трайно безработни хора. По-интересното в тази ситуация е, че солидна част от тях даже се гордеят с това. Техен главен мотив е " подлагането на дискриминация и неравнопоставеност " през годините, като се стартира още от колониалния интервал.
Изглежда, тези хора се трансфораха просто в комфортен инструмент. За емблема беше определен Джордж Флойд - човек с голям брой присъди за грабежи и опиати, а " върхът на кариерата му " е насочването на револвер към бременна жена. По-важният въпрос е кои са кръговете, употребяващи " претоплената гозба " за расизма и какви са техните цели. Интерес от тези процеси имат най-много от Демократическата партия в Съединени американски щати. Те са представителите на финансовия капитал в страната и имат най-сериозно въздействие върху цялостния медиен мейнстрийм.

Сред техните редици към този момент даже се чуват гласове, че няма да признаят никакви резултати от идващите избори в Съединени американски щати. Това е обяснимо, тъй като последните изследвания демонстрираха, че погромите в действителност са вдигнали рейтинга на Тръмп даже и измежду тъмнокожата междинна класа. Което наподобява напълно разумно, предвид на това, че вандалските актове засягат и тях. Така единственият избор на " дълбоката страна " е изцяло да демонтира политическата система.
Още по-притеснителна наподобява ескалацията на напрежение измежду популацията. Стига се до всеобщи конфликти на расова основа, каквито до този миг не се следиха. Всичко това беше проектирано преди този момент на " тихия фронт ". И надалеч надвиши границите на Съединени американски щати. Доста забавни са процесите във Англия, където разрушаването на исторически монументи се трансформира в новата " форма на митинг ".

През предходната седмица преподавателката в Кеймбридж, Приямвада Гопал (от индийски произход) беше написала в Twitter “Белите животи нямат значение ”. Това естествено отприщи вълна от неодобрение на Острова и британците подемат петиция за нейното уволняване, поради расистките ѝ мнения.
Отговорът на университета е, че застават зад своя учител и пазят правото на независимост на словото. Освен това е нараснала в професор. От придвижването Black Lives Matter поддържаха изявлението и от няколко дни към апела им " Черните животи имат значение " са добавили лозунга " Белите животи нямат значение ".

Европейската комисия пък се самосезира, че измежду членовете ѝ има единствено хора от европейски генезис. Какво се получава на процедура? Протестиращите, които са представители на най-ниската класа, насочват гнева си към междинната класа, а в същото време огромните корпорации показват " съпричастността си " към идеята Black Lives Matter. Именно тези, които са най-облагодетелствани от колониалния интервал, под маската на съпричастността приветстват разрушаването на дребните и междинни бизнеси, като " метод на митинг против неравнопоставеността ".
Глобалната война сред финансовия и индустриалния капитал и техните представители навлиза във все по-сериозни измерения и нови етапи. В тези процеси са заложени доста човешки животи. А умишленото опълчване на огромни групи от хора е извънредно опасен опит, който може изцяло да излезе отвън надзор.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР