Расистките обиди и звуци бяха организирани предварително. Този мач беше

...
Расистките обиди и звуци бяха организирани предварително. Този мач беше
Коментари Харесай

Расистките обиди на мача с Англия били предварително организирани

" Расистките обиди и звуци бяха проведени авансово. Този мач беше комплициран на мониторинг и ще бъде гледан под лупа от самото начало ".

Това съобщи футболният треньор Велислав Вуцов пред Нова телевизия във връзка оставката на ръководителя на Българския футболен съюз Борисов Михайлов, която той подаде поради дуела на стадион " Васил Левски ", при който България падна с 0-6 от Англия и влезе в международните медии с расистки осъществявания от страна на агитките.

Вуцов изясни, че в този мач това нещо като расизъм и расистски звуци било в пъти по-малко от това, което е виждал и чувал той на други места. Хората от другите страни ни посочили - " хора, има правила - спазвайте ги ". Според Вуцов: " подкарахме си го по български по време на мача " и хората от УЕФА ни посочили по какъв начин е по европейски, тъй като когато има правила, те би трябвало да се съблюдават.

Ние имаме същите правила, акцентира Вуцов, като даде за образец, че е написано в правилника на БФС, че един клуб не може да бъде воден от човек, който няма Про лиценз. Според него с оставката на Боби Михайлов всичко се хвърля в неговата градина. Михайлов самичък не може да вземе решение за нищо, защото има и Изпълком на БФС, счита Вуцов.

Той настоя за повсеместен и световен модел за смяна на българския футбол. Вуцов съобщи, че до 3-4 месеца няма да бъде определен нов ръководител на Българския футболен съюз.

В студиото на Нова телевизия участва и спортният публицист Едуард Папазян, съгласно който казусът с расизма би трябвало да бъде ориентиран към Министерство на вътрешните работи и ръководството на страната, тъй като нямаме непокътнат стадион. Хулиганите са от дълго време известни и можеха да бъдат озаптени, прикани Папазян. Англичаните подвигнаха звук на държавно равнище, като заради тази причина се намесиха от ФИФА и УЕФА.

По думите на Папазян българският футбол е една пирамида, която стартира от деца, дами, девойки и младежи. Футболът ни е авторитет за страната и когато тя е изложена по подобен метод, би трябвало да се поеме отговорност, уточни той. Расизмът е камшик за футбола и би трябвало да бъде осъден оптимално строго, настоя Папазян.

Припомняме, спортните пристрастености се бяха разгорели още преди мача България-Англия.

Двама британци бяха взели участие в разнообразни сбивания нощта преди срещата. Трети бе открит в несъответстващо положение, само че откакто е закаран в " Пирогов " бе показал експанзия към лекарите. На път към районното англичанинът е умрял.

Часове преди срещата английски почитатели бяха обръщали маси и чупили чаши в заведения в центъра на София. Имаше 10 задържани - български и непознати почитатели на тимовете.

Първата реакция на Министерство на вътрешните работи бе, че мачът е минал умерено.

След това в британските медии излезе информацията за расистките апели от фенове на стадиона.

Сутринта министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на ръководителя на БФС Борислав Михайлов.

Първоначално Михайлов отхвърли да подаде оставка.

След това Михайлов се отдръпна от поста.

Малко по-късно стана ясно, че ГДБОП и Спецпрокуратурата са влезнали в офиси на БФС в Бояна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР