Ръсел Уестбрук написа история в едва втория си мач с

...
Ръсел Уестбрук написа история в едва втория си мач с
Коментари Харесай

Уестбрук измести Меджик Джонсън по трипъл-дабъли в историята на НБА

Ръсел Уестбрук написа история в едвам втория си мач с екипа на Хюстън Рокетс при дебютната победа на „ ракетите “ за сезона вкъщи против Ню Орлиънс Пеликанс със 126:123.

Бившият баскетболист на Оклахома Сити Тъндър измести Меджик Джонсън от второто място по трипъл-дабъли в историята на НБА, регистрирайки 139-ия в кариерата си, до момента в който изигра страхотна последна четвърт, с цел да донесе сложния триумф на тексасци над младия отбор на „ пеликаните “. Суперзвездата приключи с 28 точки, 10 битки и 13 асистенции за първия си трипъл-дабъл с екипа на Рокетс. Той вкара 10 точки в заключителната четвърт, а при 6.1 сек до края означи два решаващи наказателни удара за задатък от 124:123.

„ Това е нещо, което в никакъв случай не одобрявам за даденост. В днешно време да направиш трипъл-дабъл не е нещо извънредно. Но аз се усещам горделив с това, тъй като влагам доста сила, давам жертви и върша доста, с цел да съм квалифициран всяка вечер да играя на най-високо равнище. За мен, това е необикновено достижение. Никога не съм си мислел, че ще играя в НБА, тъй че се усещам блажен. Никога нямам опцията да помисля върху това, което съм постигнал, само че довечера ще го направя – признателен съм, че мога да изляза на паркета и да бъда конкурентен “, съобщи гардът.

Пред него в влиятелната ранглиста остава само Оскар Робъртсън със 181. Иначе, за триумфа Джеймс Хардън вкара 29 точки. За „ пеликаните “ Брандън Инграм и Лонзо Бол се регистрираха с дабъл-дабъли – надлежно 35 точки и 15 битки за Инграм и 15 точки и 10 асистенции за Бол, само че те се оказаха незадоволителни за играчите на Алвин Джентри, които изгубиха за трети пореден път през акцията. В идващите си срещи и двата тима са домакини –Хюстън приема вкъщи Оклахома, до момента в който Ню Орлиънс играе в къщи с Голдън Стейт Уориърс.

Ето и всички останали резултати от вечерта:

Милуоки Бъкс – Маями Хийт 126:131 след продължения

Детройт Пистънс –Филаделфия 76-ърс 111:117

Атланта Хоукс – Орландо Меджик 103:99

Ню Йорк Никс – Бостън Селтикс 95:118

Кливланд Кавалиърс – Индиана Пейсърс 110:99

Чикаго Булс – Торонто Раптърс 84:108

Сан Антонио Спърс – Вашингтон Уизардс 124:122

Юта Джаз – Сакраменто Кингс 113:81

Финикс Сънс – Ел Ей Клипърс 130:122. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР