Рапид влезе в двубоя със самочувствието на отбор, който не

...
Рапид влезе в двубоя със самочувствието на отбор, който не
Коментари Харесай

Фалстарт за Ивелин Попов и компания в Лига Европа

Рапид влезе в дуела със самочувствието на тим, който не загуби нито едно от последните си 5 семейства в евротурнирите. Медиите в Австрия пък припомниха конфликтите сред двата отбора във втория кръг на към този момент несъществуващия шампионат КНК през сезон 1967/68, когато " зелено-белите " излязоха крайни спечелили с общ резултат 2:1.

Наставникът на домакините Горан Джуричин заложи на върха на офанзивата на Дени Алар, а зад него действаха Томас Мург, Кристоф Кнасмюлнер и Андрей Иван.

Спартак отпадна в квалификациите на Шампионската лига от ПАОК, а в последните дни свадите в клуба не стопират. Доскорошният капитан Денис Глушаков и бранителят Андрей Ешченко си разрешиха да харесат в обществените мрежи стихче, в което беше подигран старши треньора Масимо Карера, и това докара до отстраняването им от първия отбор.

Карера за следващ път подцени Ивелин Попов при избора на стартов състав. Италианецът гласоподава доверение на младоците Александър Максименко, Артьом Тимофеев, Николай Расказов и Александър Ломовицкий. Лоренсо Мелгарехо и Педро Роча, които не са съществени футболисти, също започнаха от първата минута.

В началните минути крилото на Рапид Андрей Иван, който до неотдавна беше футболист на съветския Краснодар, опита няколко забавни пробива, само че бързо самодейността мина на страната на Спартак. Тимофеев стреля в ръцете на вратаря, а по-късно Кнасмюлнер от домакините нанесе мощен удар отвън наказателното поле, който мина покрай гредата. Последваха равностойни минути, в които борбата се водеше в средата на терена и никой от противниците не успяваше да вземе превъзходство. Централният нападател на Спартак Зе Луиш оставаше изолиран, а в 32-ата минута си изкара и жълт картон за спор с арбитъра. Малко преди почивката футболистът от Кабо Верде комбинира с Роча, само че бранител на домакините се намеси с шпагат и заплахата отмина.

Рапид поведе в 50-ата минута с много чудноват гол. Мерт Мюлдюр стреля с глава след центриране от корнер, а Тимофеев и вратарят Максименко взаимно си попречиха, позволявайки на топката да влети във вратата. В 56-ата Фернандо уцели гредата и това беше най-хубавото състояние за Спартак от началото на дуела.

В 68-ата минута Мург се отскубна при контраофанзива на домакините, преодоля Максименко и елементарно прати топката в опразнената врата - 2:0. Ивелин Попов влезе в 73-ата минута на мястото на Педро Роча, а Александър Самедов размени Ломовицкий, само че към този момент беше късно за поврат. Рапид не разреши да се стигне до нищо по-опасно пред вратата на Щребингер, с изключение на един удар на Зе Луиш, и справедливо взе трите точки.

Лига Европа, група " G ":

РАПИД (ВИЕНА) - СПАРТАК (МОСКВА) 2:0 (0:0)
1:0 А. Тимофеев (50) авт.
2:0 Т. Мург (68)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Лига Европа 1 кръг, четвъртък 20 септември  Рапид (Виена) 2:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР