Рапърското парче #Susamam, което в превод означава Не мога да

...
Рапърското парче #Susamam, което в превод означава Не мога да
Коментари Харесай

Сензацията #Susamam: това видео възпламени цяла Турция

Рапърското парче #Susamam, което в превод значи " Не мога да си мълча " напълно явно е засегнал сензитивен нерв на турското общество: за по-малко от седмица видеото на това парче е гледано повече от 18 милиона пъти в Ютюб, а 1,5 милиона души са го харесали. Също и извънредните изявленията с четиримата реализатори, които Дъждовни води помести в обществените мрежи като видео, провокираха голям интерес: в YouTube-канала на Дъждовни води видеото до момента е гледано 460 000 пъти, а в Титуър има хиляди препращания.

В записа на 15-минутното музикално видео вземат участие общо 18 рапъри, които рисуват мрачна картина на днешна Турция с нейните многочислени проблеми: полицейско принуждение и шуробаджанащина, убийства на дами, малтретиране на животни, заличаване на природата... Почти няма настоящ проблем на страната, който да не е упоменат в клипа.

" В сегашните сложни времена тази тема занимава и доста други хора на изкуството. И тъй като човешките ни права са мощно лимитирани, никой до момента не се осмеляваше да приказва намерено за проблемите. Ние използвахме средствата на музиката, с цел да отправим обръщение против несправедливостта ", споделят за Дъждовни води двамата реализатори от рап-дуета Tahribad-i Isyan.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР