Рапърът, продуцент и предприемач Кание Уест, който официално смени името

...
Рапърът, продуцент и предприемач Кание Уест, който официално смени името
Коментари Харесай

Кание Уест е даден на съд заради песен в албума Donda 2

Рапърът, продуцент и бизнесмен Кание Уест, който публично смени името си на Йе предходната година, е даден на съд поради ария в албума му " Donda 2 ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Делото е заведено от музиканта Маршал Джеферсън, който твърди, че Уест е употребявал без позволение откъс от негово парче.

Според желае сингълът " Flowers ", включен в албума " Donda 2 ", съдържа част от денс песента от 1986 година " Move Your Body " на Джеферсън. Този откъс се повтарял в парчето на Уест най-малко 22 пъти.



Представител на рапъра не отговори на питане за коментар. Мълчание резервира и неговият лейбъл " Юнивърсъл мюзик груп ", който не е страна по заведения правосъден иск.

Юрист на компанията " Ултра интернешънъл ", която държи правата върху песента на Джеферсън, сподели, че няма да разяснява, само че счита, че искът приказва самичък за себе си.

Маршал Джеферсън е измежду пионерите в хаус музиката от родния на Кание Уест град Чикаго. Според правосъдния иск той и негови представители са признали в диалози с Джеферсън, че във " Flowers " е употребен откъс от " Move Your Body ", само че не са получили позволение за това.



" Уест се застъпва за правата на артистите с една ръка, само че не се срами да взима... с другата ръка ", се споделя във импортираните документи.

Изпълнителят пусна албума " Donda 2 " през февруари на устройството " Stem Player ", което е изключителна благосъстоятелност на компанията му.

От правосъдните документи излиза наяве, че " Flowers " е отдадена на някогашната брачна половинка на рапъра Ким Кардашиян, чиято молба за бракоразвод беше утвърдена през март.

Тексаският свещеник Дейвид Пол Моутън заведе дело против Кание Уест през май, като също го упрекна, че без позволение е употребявал част от негова проповед.

Преди време Уест имаше сходни проблеми, които съумя да уреди.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР