Рано в петък украински морски дронове са атакували руска военноморска

...
Рано в петък украински морски дронове са атакували руска военноморска
Коментари Харесай

Дронове повредиха руски десантен кораб в Новоросийск

Рано в петък украински морски дронове са атакували съветска военноморска база покрай черноморското пристанище Новоросийск, предава " Ройтерс ". Дроновете са били унищожени от съветски военни кораби, заяви съветското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

Атаката накара пристанището на Новоросийск краткотрайно да спре придвижването на кораби, заяви Каспийският тръбопроводен консорциум, който ръководи петролен терминал там.

Руски консуматори на обществени медии оповестиха, че са чули детонации и пукотевица покрай Новоросийск в петък сутринта.

Министерството на защитата на Русия публично удостовери информацията за атаката с военноморски дронове над Новоросийск. Това е първата украинска офанзива против едно от главните търговски пристанища на Русия.

" В хода на отблъскването на офанзивата безпилотни катери бяха образно открити и унищожени посредством огън от общоприетото въоръжение на съветските кораби, охраняващи външния рейд на военноморската база ", цитира организацията изказване на министерството.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев написа в телеграм, че няма жертви и вреди по време на офанзивата.

Каспийският тръбопроводен консорциум, който товари нефт на танкери в Новоросийск, сподели, че пристанището краткотрайно е забранило придвижването на кораби. От консорциума обявиха, че оборудванията му не са били развалени и товаренето на нефт продължава на танкери, които към този момент са дебаркирали

Видеоклипове, оповестени в локална онлайн общнос т и публикувани от съветския онлайн новинарски канал Astra, демонстрират придвижването на кораби край брега, съпроводени от звука на пукотевица, приближаващ от посоката на морето.

Спешните служби на Новоросийск са удостоверили известията за гърмежи и са осведомени службите за сигурност, заяви съветската организация РИА. Пристанището е едно от най-големите в Черно море.

Каспийският тръбопроводен консорциум е главният експортьор на казахстански недопечен нефт.

Десантен транспортен съд " Оленегорски миньор " евентуално е бил развален по време на офанзивата в Новоросийск

В резултат на нощна офанзива против военноморската база в Новоросийск е развален десантният транспортен съд " Оленегорский Горняк " , оповестиха източници от СБУ на BBC News Украйна.

Службата за сигурност на Украйна също заяви, че интервенцията е извършена взаимно с Военноморски сили.

Киев публично не пое отговорност за офанзивата.

Видео се появи в телеграм каналите на съветски блогъри тегления на буксир и накривен встрани транспортен съд. Украински медии разгласяват фрагменти, за които се твърди, че са снимани от надземен дронкойто атакува Оленегорския миньор.

" Видеото демонстрира по какъв начин надводният дрон на СБУ, препълнен с 450 кг тротил , нападна противников транспортен съд с към 100 души екипаж .

Всички съветски изказвания за " отблъснатата офанзива " са подправени " , написа телеграм каналът на Оперативни ЗСУ, обвързван с украинската войска.

Министерството на защитата на Русия по-рано публично удостовери информацията за офанзивата на военноморски дронове над Новоросийск, само че съобщи, че " в хода на отразяването на офанзивата безпилотни катери са били образно открити и унищожени посредством огън от общоприетото въоръжение на съветските кораби ".

Това сподели кметът на Новоросийск Андрей Кравченко по време на нападението: " Екипажите на корабите " Оленегорский горняк " и " Суворовец " незабавно реагираха и помогнаха да се избегнат следствията от нападението на безпилотни катери ".

Сблъсъците в Черно море и прилежащите пристанища ескалираха, откакто Русия отхвърли предишния месец, позволяваща безвреден експорт на зърно от украинските пристанища. Руски дронове и ракети са блъснали няколко украински пристанищни уреди и зърнени силози на или покрай Черно море.

Русия също заяви за нахлуване от против нейни военни кораби, които са ескортирали граждански транспортен съд.

Руската противовъздушна защита в петък сутринта и потисна още три с електронно противопоставяне, заяви ТАСС, представена от съветското министерство на защитата.
 ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период
ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период

По 5 съветски мини на квадрaтен метър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР