Рано тази сутрин зоната около Министерски съвет, Президентството и БНБ,

...
Рано тази сутрин зоната около Министерски съвет, Президентството и БНБ,
Коментари Харесай

Изкъртени са 6 кв. м. жълти павета, търсят извършителите |

Рано тази заран зоната към Министерски съвет, Президентството и Българска народна банка, в която се организираха митинги през вчерашния ден, са почистени. Извозени са огромно количество боклуци – бутилки, хранителни артикули, плява и са събрани извадени жълти и гранитни павета, плочи и камъни.  

Служители на Столичния инспекторат и районния исторически музей направиха оглед на материалните вреди по жълтите павета и обществената инфраструктура в региона. При инспекцията са открити към 6 кв м изкъртени жълти павета в региона на пл. „ Независимост “ и бул. „ Цар Освободител “, както и изкъртени и счупени тротоарни плочи, и бордюри. На място е открит изваден пътен знак и е открит изчезнал похлупак на отводнителни шахти към куполите на Ларгото. На парапета при подлеза на Президентството липсват облицовъчни плочи и решетка от британския двор на Президентството. Две от вратите на постройката на Народното събрание са със счупени стъкла. 

Столична община подхваща нужните дейности взаимно със Столична дирекция на вътрешните работи за определяне на самоличността на жителите, които по време на вчерашните протестни дейности изваждаха жълти павета. Наличните фотоси и записи ще бъдат предадени на полицията. Жълтите павета на София са със статут на културна полезности и увреждането им предстои на глоба по Закона за културното завещание.

За 2 септември 2020 година от Столична община са издадени три съгласувателни писма за осъществяване на протестни дейности в региона. Съгласно Закона за събранията уредниците им носят отговорност за породените вреди по време на осъществяване на събитията и са длъжни да обезпечат разчистване на мястото след края на мероприятието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР