Рано тази сутрин столицата на Украйна Киев бе подложена на

...
Рано тази сутрин столицата на Украйна Киев бе подложена на
Коментари Харесай

Балистични ракети удариха Киев

Рано тази заран столицата на Украйна Киев бе подложена на офанзива с съветски ракети. Въздушната паника продължи над три часа, като разнообразни канали оповестиха за гърмежи на територията на столицата. Балистичните ракети са достигнали до града към 5 часа тази заран.
Прочетете още
Според известието на военновъздушните сили по Киев са били изстреляни осем ракети , всички те са били свалени от противовъздушната защита. Руската войска е обстреляла столицата от северно направление - по предварителна информация от Брянска област.

Отломки от свалени ракети са паднали в два региона на Киев, като има нанесени опустошения - Дарницкия и Голосеевския регион. Кметът Виталий Кличко оповестява за два развалени жилищни дома - единият е бил ненаселен, в развой на градеж. Възникнали са пожари, на място работят незабавните служби.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко оповестява за потърпевш един човек, ранен от парчета.

Също през тази нощ, само че малко след среднощ, Украйна е била атакувана от южна посока, от Крим, с дронове. Пуснати са били 18 безпилотни летателни апарата вид " Шахед ". Те са били ориентирани към Николаевска, Херсонска и Одеска области.

Все още няма информация за следствията от тази офанзива.

 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР