Рано тази сутрин на пристанището в Констанца, Румъния се очакваше

...
Рано тази сутрин на пристанището в Констанца, Румъния се очакваше
Коментари Харесай

Корабът Стара планина пристига в Констанца без двамата изчезнали български моряци

Рано тази заран на пристанището в Констанца, Румъния се очакваше да дойде товарният транспортен съд " Стара планина “, от чийто ръб на 2 януари вълна опустоши двама моряци. Инцидентът се случи в Норвежко море, а корабът плаваше от Мурманск към Констанца. След несполучлива акция по издирването на изчезналите моряци плавателният съд продължи по курса си, оповестява Българска национална телевизия.

Именно в румънското пристанище ще стартира следствие на българските управляващи, дружно с тези на Малта, Норвегия и Украйна, с цел да се открият аргументите довели до нещастието.

По последна информация има съществено закъснение в идването на кораба " Стара планина ". Засега той се чака към 19ч. След към час несъмнено ще има нова промяна. Това се дължи както на метеорологичните условия, по този начин и на обстоятелството, че корабът трябваше да спре първо в Малта на път за Констанца. А това се постанова след случая на 2 януари в 12:45ч. корабно време, когато двама моряци изчезнаха от палубата и не бяха открити във водите на Норвежко море. Корабът плава претрупан с торове по постоянен курс Мурманск - Констанца. Той е попаднал в извънредно тежки метеорологични условия на 2 януари - към 9 метра талази и скорост напразно до 25 метра в секунда. Всяко излизане на палубата при тези условия е риск за живота на екипажа, разясниха експертите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР